Hudební léto Kuks

Stanislava Mihalcová

Sopranistka Stanislava Mihalcová studovala operní zpěv na Konzervatoři v Žiline, dále na Akademii Múzických Umění v Praze pod vedením sopranistky Doc. Magdaleny Hajóssyové a
na North Netherland Conservatory v holandském Groningenu.
Věnuje se převážně interpretaci klasicistní a barokní hudby, ale významní část jejího repertoáru tvoří i písňová tvorba.
V roce 2011 získala na Mezinárodní pěvecké soutěži v Karlových Varech v oboru píseň 1. místo, jako i cenu Českého rozhlasu, cenu Muzea Antonína Dvořáka v Praze, i cenu hejtmana Karlovarského kraje.
Spolupracuje s ansámbly Musica Florea, Ensemble Inégal, Collegium Marianum, Collegium 1704, Hipocondria ensemble, Capella Augustana a Collegium Vocale Gent,  se kterými pravidelně nahráva cd a vystupuje na prestižních festivalech doma i v zahraničí.
V roce 2008 se představila v opeře Le Cinessi od CH.W.Glucka pro Festival komorní hudby Český Krumlov (Sivene) a v roce 2009 – 2014 v opeře Rinaldo ( Donna, Sirena) od G.F.Handela v koprodukci Národního divadla v Praze, Le théatre de Caen, L´Opéra de Rennes a Le Grand Théatre de la Ville de Luxemburg.
Ve spolupráci s The Czech Ensemble Baroque, pod vedením dirigenta Romana Válka, uvedla na Hudebním festivalu Znojmo (2013) scénické představení Monteverdiho madrigalů Combattimento: víra – láska- naděje.
V rámci Komorní opery Praha, v režii Martina Otavy, vystupuje v roli Zuzany v opeře Figarova svatba W. A. Mozarta v divadlech v Německu i Francii a v tomto roce se představila jako Musica v Monteverdiho opeře Orfeo v Plzni.